Transformatietrajecten voor MKB-bedrijven

Een goede strategie of een mooie merkbelofte hebben is een ding. Deze goed implementeren of waarmaken is een tweede. Daarvoor heb je niet alleen een geoliede marketingmachine nodig, maar ook een zelfbewuste, professionele organisatie waarin iedereen weet wat hij/zij moet doen om bij te dragen aan de bedrijfsambitie, en er als team naadloos wordt samengewerkt.

Het in gang zetten en aanjagen van de verandering die hiervoor nodig is, vraagt om overzicht, inzicht, toewijding, energie en expertise. Zaken die niet altijd voorhanden zijn als je als ondernemer midden in de operatie zit en marketing en organisatie je vakgebieden niet zijn.

Eerst denken. En dan ook echt doen.

Van strategieontwikkeling tot implementatie en begeleiding

BrandForceOne begeleidt merken/bedrijven en hun leiders bij hun strategische transformatieopgave. Van het ontwikkelen en implementeren van de strategie tot het begeleiden van de strategie-executie. Onze aanpak is gericht op het versneld creëren van strategische helderheid en het empoweren van de organisatie om diens groeiambitie en commerciële doelen als gestroomlijnde eenheid waar te maken.

Hands-on aanpak in drie stappen
Wij werken in drie fases: de strategische fase, de implementatiefase en de begeleidingsfase.

 • In de strategische fase creëren we een heldere stip op de horizon en leggen we ambitie, merkidentiteit en strategie vast.
 • In de tweede fase vertalen wij de strategie door naar marketingconcepten en tuigen we een sales-gerichte marketingmachine op. Daarnaast focussen wij ons op het in stelling brengen van de organisatie om de strategische doelen te realiseren door helderheid, structuur, eensgezindheid en collectief zelfbewustzijn te creëren.
 • In fase drie blijven wij op structurele basis en op afstand betrokken om sleutelfiguren te begeleiden/coachen of om strategisch mee te blijven kijken.

Aanjagers van transformatie
Ons aanjaagteam bestaat uit senior specialisten op het gebied van branding, marketing, interne communicatie, organisatie, HR en strategisch management. De deskundigheid, professionaliteit en power die wij meebrengen zorgt voor een versnelling van de transformatie en een impuls van kwaliteit en energie. Onze structurele werkwijze maakt dat er continue stappen worden gezet richting de gestelde doelen.

Duurzame verandering
Wij zijn geslaagd als wij onszelf overbodig hebben gemaakt en een organisatie achter laten die in staat is om de strategie zelf te managen en uit te voeren. Daarom werken wij nauw samen met de mensen op alle lagen van de organisatie en dragen wij onze kennis en expertise zo veel mogelijk over.

Voor wie?
Strategische transformatie is geen doel op zich, maar een middel om groeiambities en businessdoelen te realiseren. Dit traject is dan ook geschikt voor MKB-bedrijven met een duidelijke groeiambitie, die bereid zijn om gedegen met hun transformatie aan de slag te gaan om deze te realiseren.

Mogelijke strategische transformatie-doelen zijn:

 • Je sterker, anders of onderscheidender in de markt positioneren
 • Meer aan marketing doen of deze professionaliseren
 • Het in de markt zetten van een nieuwe propositie
 • Organisatie professionaliseren om mensen te empoweren om autonoom bij te dragen aan de strategische bedrijfsdoelen
 • Het vergroten van de performance van mensen in de organisatie
 • Meer/beter talent aantrekken
 • Nieuwe markten betreden
 • Nieuw merk opzetten
 • Online business bouwen of versterken
 • Je organisatie in stelling brengen om jezelf als ondernemer in stelling te brengen


Meer informatie

Wilt u meer informatie over wat ons senior team van specialisten voor u kan betekenen? Klik dan hieronder of neemt u contact met ons op.