Het Kraanvogelmodel

Een framework voor het aanjagen van strategische transformatie

De wereld verandert continu en razendsnel, met groeiende complexiteit en onzekerheid als gevolg. Het is hierdoor steeds lastiger om de ambities die je voor je bedrijf voor ogen hebt waar te maken. Om op koers te blijven moet je steeds sneller schakelen en je bedrijf steeds weer opnieuw uitvinden. Het kunnen aanjagen van strategische verandering is dan ook een onontbeerlijke leiderschapsskill geworden. Tegelijkertijd is veranderen een van de moeilijkste dingen die er zijn.

Het Kraanvogelmodel van BrandForceOne biedt een praktisch handvat om strategisch op koers te komen en ambities gestroomlijnd waar te maken. Het creëren van een sterke, zelfbewuste organisatie en de doelgerichte inzet van marketing zijn speerpunten in de aanpak.

 

Wat is strategische transformatie?

In deze video legt Ellen uit wat strategische transformatie precies is en deelt zij haar visie op hoe je strategische transformatie aanjaagt. Het vertrekken vanuit een sterke merkidentiteit is een speerpunt in de aanpak.

Het model: onderdelen en samenhang

Het Kraanvogelmodel bestaat uit 7 onderdelen. Elk onderdeel heeft een eigen rol en functie in het geheel. In deze video legt Ellen uit wat de onderdelen zijn en waarom het zo belangrijk is dat ze goed met elkaar verbonden zijn.

In drie stappen transformeren

Vanuit het Kraanvogelmodel jaag je strategische transformatie aan in drie stappen. In deze video legt Ellen de stappen uit en licht ze toe met welke do’s & dont’s je in iedere stap rekening moet houden.

Praktijkvoorbeeld: familieresort PUUR Exloo

Aan de hand van een concreet voorbeeld laat Ellen zien hoe het Kraanvogelmodel in de praktijk werkt en daadwerkelijk leidt tot de beoogde resultaten: het realiseren van the next level in parkrecreatie.

Het ontstaan van het kraanvogelmodel

In het Kraanvogel-model komen de visie, ervaring en expertise van Ellen als strategisch merkadviseur en wetenschappelijke verandertheorie samen. In deze video legt Ellen uit hoe.

Benefits van het werken met het model

Het werken met het Kraanvogelmodel geeft helderheid en grip. In deze video legt Ellen uit wat het werken met Kraanvogelmodel je als leider en organisatie nog meer brengt.

BFO Boutique

Geen tijd of zin om zelf het transformatieproces aan te jagen? Laat de deskundige aanjagers van BrandForceOne het dan voor u doen.

Onze aanjagers staan graag voor u klaar om het proces van a tot z te begeleiden en op sleutelvraagstukken de nodige expertise in te brengen. Van het vastleggen van de strategie tot het begeleiden van de professionals in uw organisatie. U en uw professionals krijgen gedurende de samenwerking bovendien gratis toegang tot de BFO-Transformation Library.

BFO Membership

Zelfstandig aan de slag met de strategische transformatie van uw bedrijf? Als BFO-member heeft u alles onder handbereik wat u nodig heeft.

Word BrandForceOne-Member en krijg 6 maanden lang toegang tot onze Transformation Library. Hierin vindt u een eenvoudig stappenplan inclusief instructievideo’s, tips en uitwerkformats. U kunt tevens gratis deelnemen aan ’the strategy hour,’ een maandelijks spreekuur waarin u uw transformatievraagstukken kunt voorleggen aan Ellen. Tevens krijgt u wekelijks transformatietips in uw mailbox.

BFO Masterclasses

Meer inzicht in hoe je strategische transformatie vanuit sterk leiderschap aanjaagt? Volg dan een van onze praktische Masterclasses.

In onze Masterclasses gaat u in een select gezelschap van gelijkgestemde ondernemers aan de slag met uw strategische transformatievraagstukken. Naast strategische modules omvat ons aanbod workshops voor de HR,- sales- en/of marketingprofessionals binnen uw organisatie die in uw kielzog een onderdeel van de transformatie van uw bedrijf aanjagen.

Meer informatie?